[QA] Leer-werk trajecten

7 december 2017
 Categorieën: Begeleiding, Blog


Leren en werken

Wil jij graag studeren, maar ben je sneller afgeleid of leer je het beste door te doen? Leren in de praktijk is voor veel mensen de beste optie om succesvol een opleiding af te ronden. Alleen maar op school en in de boeken zitten is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook genoeg leren en werken trajecten waarbij je al doende leert. Je besteed een aantal dagen aan schoolwerk en de overige tijd ben jij actief in het veld. Het is een unieke manier van leren. Wil je weten welke opleidingen je op deze manier kunt volgen? In deze blogpost heb ik er een aantal op een rijtje gezet.

Kom bij de politie

Wist je dat je bij de politie intern wordt opgeleid? Je leert de fijne kneepjes van het vak en loopt tijdens jouw studieperiode stage bij de politie. Je ziet gelijk wat het werk inhoud en komt gelijk in contact met de werkelijkheid. Daarnaast leer je op de politieacademie ook genoeg vaardigheden en kennis bij over het vak. De politie biedt verschilleden interne opleidingen aan, voor verschillende niveaus. Zo kun je zowel voor een MBO als HBO opleiding terecht bij de politie en kun je leren en werken tegelijkertijd.

Verpleegkunde

Een vak wat je zeker niet alleen uit een boek kunt leren is verpleegkunde. Je besteed de tijd op school aan het leren van de vaardigheden die je gelijk in de praktijk toepast. Al werkende kom je verschillende situaties tegen en leer je hoe je jouw kennis kunt toepassen. Er zijn opleidingen die veel stages aanbieden, maar ook werken en leren trajecten. Bij deze opleidingen ben je het grootste gedeelte van de tijd actief in het veld. Daarnaast krijg je daar ook nog een kleine financiële bijdrage voor.

Een ambacht leren

Een ambacht is haast een kunst van de maker. Leer op ambachtelijke wijze een vak uit te voeren door bij een leermeester in de leer te gaan. Leer bijvoorbeeld de kunst van het bakken en ga in de leer bij een bakker en de leer de fijne kneepjes van het vak. Er zijn veel bedrijven die graag zelf hun personeel opleid om zo verzekerd te zijn van goede werkkrachten. Is studeren niets voor jou? Ga dan op zoek naar bedrijven die intern de fijne kneepjes van het vak leren. Op deze manier ben je toch opgeleid en heb je meer kans op een baan wat bij je past. Leren en werken is een unieke manier van studeren. Je komt met de realiteit in aanraking wat uniek is voor een studie. Niet na jouw studie ga je aan de slag, maar tijdens je studie wordt je al volledig meegenomen in de werkelijkheid van het vak.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.


Delen