Orthopedische schoenen laten maken

16 januari 2018
 Categorie├źn: Orthopedisten, Blog


Orthopedische schoenen laten maken 

Heb jij ook nood aan een degelijke ondersteuning van jouw voeten? Dan ben je ook op zoek naar op maat gemaakte orthopedische schoenen die jouw voeten de optimale ondersteuning geven. 


Advies inwinnen bij de specialist 

Wanneer je te maken hebt met orthopedische klachten, wend je je het best tot een specialist ter zake: een orthopedist. Deze zal de situatie van uw gewrichten en bewegingsstelsel in kaart brengen en nagaan waar de problemen zich precies voordoen. Vervolgens zal hij/zij op zoek gaan naar oplossingen om de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. De behandelingen bij orthopedische klachten of ziekten kunnen conservatief zijn, maar ook operatief. De conservatieve behandelingen bestaan uit advies, brace, fysiotherapie en kunnen ook gepaard gaan met het innemen van medicatie. De operatieve behandelingen kunnen het inplanten of vervangen van prothesen en orthesen inhouden. Dit laatste type behandeling wordt in de orthopedie steeds op voorschrift van een orthopedisch chirurg uitgevoerd. Om na te gaan wat voor jou de ideale behandeling is, is het van belang advies in te winnen bij iemand die thuis is in dit domein. Zo weet je zeker dat jouw klachten op een professionele manier zullen worden aangepakt.


Orthopedische schoenen, wanneer comfort niet meer volstaat 

Wanneer comfortschoenen niet meer voldoen aan de noden van jouw voeten bieden orthopedische schoenen een oplossing. Deze schoenen worden op maat gemaakt bij tal van aandoeningen. Op de been blijven op een pijnloze manier is voor vele mensen niet zo evident. Je wilt namelijk kunnen bewegen met mooi afgewerkte en lichte schoen. Ook ik heb deze fase doorgemaakt om schoenen op maat te laten maken.


Schoenen op maat: een stap voor stap proces 

Om mijn orthopedische schoenen te laten maken waren verschillende stappen nodig. Het lijkt omslachtig maar deze zijn doordacht en van belang. Er vindt een eerst een bespreking plaats die wordt gecombineerd met de analyse van het probleem. Ook wordt digitaal de maat bepaald om een persoonlijke leest te kunnen vervaardigen. Vervolgens worden ook een of meerdere momenten gepland om de schoenen te passen. Op die manier worden mooi afgewerkte en tevens lichte orthopedische schoenen volledig op maat gemaakt. Nu kan ik genieten van op maat vervaardigde schoenen die mij comfort bieden en mij in staat stellen mobiel te blijven op een pijnloze manier.


Aandoeningen waarbij orthopedische schoenen wenselijk zijn 

Er zijn tal van aandoeningen waarbij mobiel zijn zonder pijn bemoeilijkt wordt door onaangepast schoeisel. Orthopedische schoenen op maat bieden hierbij een oplossing. Voorbeelden van zulke aandoeningen in de orthopedie zijn: Hallux Rigidus, Hallux Valgus, Pes planus, Pes cavus, Rheumatische vervorming (degeneratief), Pes planovalgus, Beenverkortingen en Dropvoet.

Voor orthopedische schoenen in Roosendaal neem je contact op met Van Mook Schoentechniek.


Delen