Heb jij je uitvaart al geregeld?

1 augustus 2019
 Categorie├źn: Rouwdiensten, Blog


Uitvaart regelen

Je verdiepen in de uitvaart van je geliefde of je ouders is niet de leukste taak op je takenlijstje,terwijl het wel op tijd moet worden geregeld. De kans is groot dat er een uitvaartverzekering is afgesloten om de nabestaanden goed achter te laten. De papieren liggen ergens opgeborgen en komen voorlopig niet tevoorschijn. Ben je op de hoogte van de wensen van je geliefde of je ouders? Weet je al waar deze zijn verzekerd?

De juiste uitvaart

Het is een van de vervelende dingen van het leven. Het einde van onze ouders en geliefden bezorgt ons veel verdriet. De meeste mensen zijn moe, verdrietig en in de war als er iemand komt te overlijden. Op het moment dat er iemand in je directe omgeving komt te overlijden bel je uitvaartverzekering en de begrafenisondernemer staat dezelfde dag nog voor je neus. Dan begint het organiseren van de begrafenis of de crematie. Dit is een van de moeilijkste dingen om te regelen. Vooral als je niet op de hoogte bent van de wensen van je ouders of geliefden. Er komt veel op je af en je moet verschillende keuzes maken. Dat is zwaar, emotioneel en ontzettend lastig.

Heb je altijd een uitvaarverzekering nodig?

De kosten van een uitvaart lopen behoorlijk uiteen. Om je geliefden niet met een behoorlijke kostenpost achter te laten, is het verstandig om je hiervoor te verzekeren. Het is mogelijk om een berekening te maken van de geschatte kosten en hier dan een verzekering voor af te sluiten. Het is altijd raadzaam om dit te doen omdat het anders allemaal betaald moet worden uit eigen zak. Dat is iets wat je altijd wil voorkomen.

Het uitkiezen van je uitvaartondernemer

Sommige mensen zijn langdurig ziek en weten dat het einde in zicht is. Voor deze mensen is het mogelijk om zelf een uitvaartondernemer te kiezen, zoals bijvoorbeeld Uitvaartverzorging J AE de Boer. Deze uitvaartondernemer is iemand waarmee ze een klik hebben, die begrijpt wat de wensen zijn en deze zal naleven. Meestal is hier geen sprake van. Het uitkiezen van je eigen uitvaartondernemer is dan ook meestal niet van toepassing omdat je iemand krijgt aangewezen vanuit de verzekering.

De kosten van een uitvaart lopen behoorlijk op door verschillende mogelijkheden. Het begraven is bijvoorbeeld duurder dan het cremeren. De kisten waar je uit kan kiezen verschillen van formaat en van materiaal. Daar lopen de kosten dan ook van op. Het houden van een kerkdienst of het huren van een ruimte voor het condoleren zijn allemaal vervelende kostenposten waar je rekening mee moet houden.


Delen