Plantaardige shampoos & natuurlijke haarproducten: dit zijn de plussen!

29 oktober 2021
 Categorieën: Natuurlijke gezondheidszorg, Blog


Plantaardige haarproducten hebben al enige tijd het momentum. Producten voor haarverzorging die een plantaardige samenstelling hebben, laten al jarenlang groeiende verkoopcijfers zijn. Of dat opmerkelijk te noemen is? Nee, eigenlijk niet. De overstap van synthetische haarverzorgingsmiddelen naar plantaardige haarproducten is namelijk om meerdere redenen voordelig. Wat maakt deze natuurlijke verzorgingsproducten zo interessant? Hieronder leggen we je uit waarom eigenlijk iedereen zou moten kiezen om de overstap te maken naar natuurlijke plantaardige of biologische producten voor het verzorgen van het haar!

Wie voortaan plantaardige haarproducten koopt, is lief voor eigen haar én huid!

Wat vermoedelijk het meest aantrekkelijke voordeel is van het gebruiken van plantaardige shampoo of haarconditioner, is dat je dan goed zorgt voor zowel je haar als je hoofdhuid. Plantaardige verzorgingsmiddelen hebben namelijk geen chemische en schadelijke bestanddelen, zoals siliconen, alcohol of parabenen. Deze synthetische ingrediënten tasten, of je het nu wilt of niet, je hoofdhaar en je huid aan. Besluit je daarentegen om voortaan biologische producten voor haarverzorging te gebruiken, dan beschadig je je haar en je huid voortaan niet meer. Je haren krijgen de kans om te herstellen en gaan meer glanzen dan ooit tevoren. Fijn is ook dat een natuurlijk product de haargroei stimuleert en dat je beschadigde haren in de gelegenheid worden gesteld om te herstellen en weer vitaal te worden. Daarbij ben je met jouw keuze voor natuurlijke haar- en huidverzorging snel af van vervelende problemen als huideczeem op je gezichthuid of nare allergische reacties. Tel maar uit je winst!

Op langere termijn krijg je sterker haar

Doucheproducten en badschuim dat gemaakt is van natuurlijke stoffen heeft ook als grote voordeel dat deze veel mineralen en vitaminen bevatten. Door deze producten over een langere periode te gebruiken, kun je zeer efficiënt je haar sterker maken en goed voeden. Hierdoor krijgt je haar meer glans, meer volume en is je haar beter bestand tegen allerlei externe invloeden. Allen dit l zou reden genoeg moet zijn om het gebruik van plantaardige middel voor je haar in overweging te nemen.

De aankoopprijs van natuurlijke haarproducten is lager dan je verwacht

Veel mensen denken bij biologische of natuurlijke producten dat je voor deze spullen aanzienlijk meer kwijt bent dan voor synthetische, standaard producten. Meestal is dit zo, maar over het algemeen valt het prijsverschil bij het kopen van plantaardige verzorgingsproducten voor je haar erg mee. Zeker gezien wat je hiervoor terugkrijgt, namelijk sterker, mooier haar en een betere gezondheid, is deze optie echt het overwegen waard! En niet alleen je eigen gezondheid, maar ook het milieu. Want plantaardige producten belasten het milieu een stuk minder dan chemische materialen en grondstoffen. Kom eens langs voor ons aanbod bij BodyWellnessBeauty.


Delen