Compressie apparaat; onmisbaar voor sporters!

14 maart 2022
 Categorieën: Gezondheid & medisch, Blog


Iedereen die veel sport of regelmatig andere fysieke inspanningen levert, kent wel het gevoel van rusteloze benen. Je benen voelen zwaar, rusteloos en soms kan je last hebben van je spieren. Een compressie apparaat kan je dan veel verlichting bieden en zorgt voor een betere doorbloeding van je voeten en je benen. Naast sporters kunnen mensen die veel staan of last hebben van een verminderde doorbloeding ook veel baat hebben bij het apparaat. Heb je bijvoorbeeld een staand beroep of loop je veel voor je opleiding? Ook dan is een massage apparaat geschikt om heerlijk te ontspannen.

Wat is een compressiemassage?
Een compressie machine, of massage apparaat, is een vorm van massagetherapie waarbij je gebruik kan maken van een soort hoge sokken. Deze dikke, strakke sokken zitten strak om je voeten, benen, kuiten en dijen heen en door luchtcompressie worden je benen stevig gemasseerd. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en ontspannen je spieren.

Naast het ontspannen van je spieren zorgt het apparaat voor een sneller herstel van je spieren, vermindert het vermoeidheid en laat het pijnklachten afnemen. Zeker wanneer je last hebt van pijn door een slechte doorbloeding, zoals lymfepijn, kan het compressie apparaat snel verlichting bieden.

Voor wie is het apparaat geschikt?
Het massage apparaat is geschikt voor iedereen. Het apparaat is verkrijgbaar in diverse maten en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Doordat het apparaat in te stellen is op diverse massagestanden kan je je benen zowel krachtig als licht laten masseren. Een ideale manier om na een dag hard werken of fysieke inspanning lekker tot rust te komen. Je benen voelen na de massage als herboren!

Veel topsporters maken dagelijks gebruik van het massage apparaat om zo snel te kunnen herstellen tussen trainingen en competities of toernooien. Je hoeft natuurlijk geen topsporter te zijn om het apparaat te gebruiken. Ook als sporter op een lager niveau kan je veel baat hebben bij ontspannen spieren en een snel herstel van je spieren. En val je tijdens de massage in slaap? Geen enkel probleem! Het apparaat is beveiligd en schakelt zichzelf na verloop van tijd uit, zodat het niet oververhit kan raken.

Doordat de apparatuur werkt op het algemene stroomnet kan je het apparaat overal gebruiken. Dus ook op vakantie, tijdens een rustmoment op je werk of zelfs tijdens meerdaagse toernooien of sportevenementen. Ben je dus op zoek naar ontspanning voor je benen of wil je juist pijn verminderen of een sneller herstel bevorderen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden en voordelen die een massage apparaat te bieden heeft!


Delen